Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
ponedjeljak, travanj 6, 2009

U Hrvatskoj je popularno i nadasve poželjno pričati o zločinima koje su tijekom Domovinskog rata Hrvati počinili nad Srbima. Što više spominjete te zločine i što ih više osuđujete to ste veći Hrvat i svi vas vole. Primjerice, kad Loru spomenete kao logor u kojem su mučeni i ubijani neki koji su zarobljeni pri napadu na Hrvatsku, vi ste car i zaslužujete da se o vama priča kao o pomiritelju naroda, borcu za ljudska prava i idealnom Hrvatu kakvog bi svaka majka poželjela za zeta.

No spomenete li neki zločin koji su Srbi počinili nad Hrvatima jadna vam majka. Istog ćete trenutka biti proglašeni ustašom, Hrvatinom sa kamenjara, seljačinom i zločincem kojem je jedini cilj zavađati dva naroda. Kažete li uz to da su Hrvati za svoje zločine odgovarali i odgovaraju te da su zatvarani ili će biti, a Srbi za svoje zločine nisu i vjerojatno nikad ni neće odgovarat, reći će za vas da gledate jednostrano te da je poželjno počistiti ispred svog praga, a za druge nas boli briga. Bitno da je naše dvorište čisto. E pa poserem se na sve one koji tako razmišljaju. I usput im jebem mater.

Voćin je malo i pitomo zapadnoslavonsko selo. Samo ime vjerojatno nikad nikome ne bi predstavljalo ništa, jer takvih sela kao Voćin ima bezbroj, no Voćin će ostati upamćen kao selo u kojem je izvršen jedan od najvećih pokolja tijekom Domovinskog rata. Ili, možda i neće. Naime, zbog pokolja u tom malom selu, koliko ja znam, nikad nitko nije odgovarao a imena počinitelja se znaju. Jedan od njih, Stevo Šimić, danas prima hrvatsku mirovinu. To mu je valjda naknada za klanje. I pokazatelj koliko Hrvatska štuje nacinalne manjine.

U Voćinu je na razne najokrutnije načine ubijeno preko pedeset Hrvata, većinom staraca nesposobnih za vojnu službu, dakle civila koji nikome ništa u životu nisu skrivili a jedini „grijeh“ im je bio što su bili Hrvati. Da nisam gledao na tv te čitao na netu i raznim forumima ne bih ni znao što se tamo dogodilo jer našoj je državi očito u interesu što prije zaboraviti što se to tijekom rata događalo. No, kad su u pitanju zločini nad Srbima onda se država trudi svijetu prikazati kao pravna i demokratska država u kojoj se ratnim zločincima sudi, ali samo i pod uvjetom da su ti zločinci Hrvati. Srbi su nedodirljivi. Čak i naše mirovine primaju.

Kao građanina Hrvatske zanima me da li će i kad gospoda Mesić, Sanader i ostali posjetiti Voćin i pokloniti se žrtvama srbočetničkog masakra? Da li će Mesić i dalje dijeliti pomilovanja ratnim zločincima Srbima? Da li će ijedna emisija na javnoj televiziji biti posvećena ovoj temi? Da li će takav šljam kakav je krvnik Stevo Šimić i dalje primat hrvatsku mirovinu? I napokon, da li će i kad itko odgovarati zbog ovih zločina ili ćemo i dalje suditi samo našim braniteljima? Sumnjam da će ikad itko dati odgovor na ova pitanja, jer, kao što rekoh, Hrvatska je svima mater a samo svom narodu maćeha.

Više o imenima žrtava, počinitelja i detaljima zločina na forumskoj temi Zločin bez kazne. Ako mislite čitat požurite, jer ne bi me iznenadilo da se ovakva tema u kojoj se proziva naša vlast i srpski zločini brzo ugasi.


vin @ 15:13 |Komentiraj | Komentari: 59 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker