Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
utorak, veljača 17, 2009

Ajmo ruku na srce i priznajmo koliko nas je ikad u životu čulo za Jakova Faka? Ja sve do danas nisam znao da ta osoba uopće postoji. Ajmo sad opet ruku na srce i priznajmo koliko nas je u životu čulo za Simonu, Antu, Modnog mačka, Nevenku Ciganović, Aleks Grdić ili Salome? Svi mi, zar ne? Pa je li sramota u kakvom mi to svijetu živimo? Djeca nam slušaju priče o raznim mentalno ograničenim „zvjezdicama“, kretenima i kretenušama, a o sportskim velikanima samo kad postignu neki značajniji uspjeh a i to traje dan ili dva.

Jakov Fak po svemu sudeći je samozatajni sportaš koji je osvajač brončanog odličja za Hrvatsku u jednoj od najtežih sportskih disciplina uopće. Čuli ste za skijaški biatlon? To je utrka u ski trčanju i gađanju meta. Ova u kojoj se Jakov natjecao dužine je 20 kilometara. Automobilom bi vam, pri prosječnoj brzini od 60 km/h, trebalo dvadeset minuta da prevalite ovu razdaljinu. To govorim samo da vam otprilike približim kolika je to razdaljina. Dakle Jakov je jednu takvu utrku na svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama završio na trećoj pozicji sa samo 17 sekundi zaostatka za vodećim i nenadmašnim Norvežaninom Bjoerndahlenom.

Mediji su naravno prenijeli tu vijest, no kladim se da će već za par dana otići u zaborav. Vijest o tome da je Simona snimila pjesmu ili tetkica Modni mačak prošetao svog psića će trajati i trajati i trajati. Tko se sjeća imena osvajača medalja sa prošle Olimpijade? Jako malo vas, priznajte. Ali se svi sjećate da je Neven Ciganović bila sudionik Big brothera te da je Aleks Grdić tako vješto obavljala kućanske poslove na Farmi. Teško će bilo tko zaboraviti kako su se Rafo i Svizac valjali u kaljuži, ili da se Nives Celzijus jebala sa Drpićem na centru maksimirskog stadiona, ali kad je u pitanju Jakov Fak već za par dana će mu ime otići u zaborav.

Jadan je ovaj svijet kad su nam glavne vijesti postale tange Vlatke Pokos, milijuni Đikana Radeljaka, svađe Modnog mačka i ostalih pedera sa scene, liposukcija Danijele Dvornik ili žuti Hummer Snježane Mehun. Jadna naša djeca kojima idoli postaju Sandi Cenov, Nives Celzijus, Severina, Ceca, Mile Kitić ili Šajeta. Jakov Fak je prava istinska zvijezda koja je nažalost kratkog sjaja. Jakove kapu skidam uz duboki naklon do poda i palac uzdignut visoko gore.

vin @ 12:30 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker