Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
petak, veljača 20, 2009

Akt kojim Slovenija prisvaja teritorij Republike Hrvatske bi svugdje u normalnom svijetu bio protumačen kao agresija, doduše zasad samo verbalna, na teritorij druge države. A kako naš Monty Python's flying circus reagira na to? Eto, dosjetili su se donijeti zaključak da Slovenija prejudicira granice. I to je to. Otvorili su nam oči jer bez njihovog zaključka mi ovako glupasti se toga nikad ne bi dosjetili. Sad znamo istinu – Slovenija, dakle, prejudicira granice. I što ćemo sad?

Nisam neki militantan tip. Možeš mi i po glavi srat neću ti ništa, ali i ja ovakav imam svoje granice. Poseri mi se jednom ok, poseri se drugi put upozorit ću te, poseri se i treći put jebat ću ti mater. Ne znam što se onda čeka? Treba jasno dati do znanja da će Hrvatska braniti svoj teritorij, ako treba i oružjem, jer očito je da je to diplomatskim putem nemoguće a Slovenci ne pristaju na međunarodni sud. Naše planove za ulazak u EU ili NATO treba zamrznuti na neodređeno vrijeme, a potom podhitno uvesti ZERP za sve, zabraniti prodaju nekretnina stranim državljanima pod istim uvjetima kao što imaju naši državljani, svu nelegalno i bespravno izgrađenu imovinu Slovenaca porušiti i tu posaditi krumpir, jer ako se moglo rušiti našem narodu što se ne bi moglo i Slovencima, te u naš dio Savudrijske vale usidriti jednu od one dvije polovne nove topovnjače. Pa neka mornari ribaju na omotac ili bulentin ako im bude dosadno. Drugu bih topovnjaču angažirao na provedbi ZERP-a.

Meni je stvarno malo previše ove naše politike uvlačenja u guzicu i saginjanja kako se kome u EU digne. Prvo je bilo isporučite generale. Generali isporučeni, otvoreni pregovori. Potom je bilo ukinite ZERP za zemlje članice EU. ZERP ukinut, pregovori nastavljeni. Onda je rečeno omogućite stranim državljanima da kupuju nekretnine po Hrvatskoj. I to je omogućeno, a pregovori opet nastavljeni. Zatim je Slovencima palo na pamet da bi mogli imati izlaz na otvoreno more iako ga nikad, ali baš nikad, nisu imali. Uz to im se dopala ideja da cijela Savudrijska vala bude njihova. E tu su pregovori blokirani do daljnjeg, no poznavajući naše političare i njihovu politiku ne bih se iznenadio da se i ovaj put udovolji Slovencima.

Slovenija nema niti će ikad, nadam se, imati izlaz do otvorenog mora. Ne bude li tako znači da se odričemo i Palagruže, jer je upravo na tom dijelu Jadrana prilaz otvorenom moru zatvoren našim i talijanskim teritorijalnim morem. Tu se naime dodiruju. Nadalje, ustupimo li im cijelu Savudrijsku valu bit će to slučaj bez presedana. Nigdje na svijetu ne postoji država koja ima obalnu crtu ali nema more što bi značilo da lokalno stanovništvo mora sa putovnicom u more. Kažu Slovenci da oni kao dio nekadašnje Jugoslavije imaju pravo na more. Ja kažem da i mi u tom slučaju imamo pravo na dio Alpa, Šar planine, Boke kotorske, Sutjeske i vojvođanskih ravnica. Kažu Slovenci da imaju pravo na pristup otvorenom moru. To kaže i UN-ova konvencija o pravu mora a nitko to ni ne osporava, ali jedno je pristup i nesmetan prolaz, koji im je tom konvencijom zajamčen, a drugo je prisvajanje tuđeg pravdajući to pristupom otvorenom moru.

S nestrpljenjem očekujem rezultate referenduma koji zahtjeva neka marginalna strankica. Živo me zanima da li će Slovenci imati muda, nakon blokiranja pregovora o ulasku u EU, blokirati nam i ulazak u NATO savez te kakve će reakcije to izazvati među ostalim zemljama članicama koje nisu u stanju obuzdati svoju malkice uskočoperenu i kontroli otetu članicu. Jedno je sigurno, na Slovence više nikad neću gledat kao na prijateljski ili bratski narod. Naprotiv, prijatelji ruku pružaju kad je najteže a Slovenci su nama zabili nož u leđa do balčaka. Tko god misli da generaliziram neka provjeri koliko Slovenaca podržava politiku njihovog političkog  vrha. Čini mi se preko osamdeset posto. Sasvim dovoljno da ih sve potrpam u isti koš.

vin @ 14:59 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker