Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
subota, travanj 9, 2011

Još uvijek nisam popisan i ne zna se kad ću biti. Svaki dan ko budala čekam doma hoće li se popisivač napokon smilovati da obavim tu građansku dužnost i obavezu pa da mogu otići prošetati jer vrijeme je idealno za sve osim za sjedanje doma i čekanje popisivača. Dani mi, dakle, prolaze u isčekivanju, a za to vrijeme svašta vidim i svašta doživljavam.

Prekjučer je napokon netko zazvonio na vrata. Otvorim špijunku i povirim, jer ne otvaram baš svakome bez prethodne provjere, a pred vratima mlada djevojka s iskaznicom zakačenom na prsa i onom prozirnom plastičnom aktovkom u desnoj ruci. Napokon, pomislih i otvorih joj vrata.

-Dobar dan gospodine, ja sam studentica (odlično, drago mi je da će jedna studentica zaraditi neku kunu popisivanjem stanovnika), a ovdje sam da (znam zašto si ovdje, skrati priču i bacaj se na posao da mogu u šetnju) vas zamolim za novčanu pomoć (moj kurac znam, očito da nemam pojma) za jednu teško bolesnu djevojčicu (uobičajeno opravdanje za iznudu novca).

Bacim malo pogled na iskaznicu na prsima i skužim da je to nekakva propusnica za nešto što nema veze sa svrhom njene posjete mome skromnom domu, a ova djevojka s golemim podočnjacima, koje tek tad primjetih, ju je na prsa stavila jer je znala da ćemo svi mi naivci virenjem kroz špijunku povjerovat da je popisivačica kojoj smo po zakonu dužni otvoriti vrata, pa će nas svojom srcedrapajućom pričom o bolesnoj djevojčici, možda i ponekom krokodilskom suzom obrlatiti da joj damo neku kunicu. Nisam htio biti bezobrazan iako znam da u njenoj priči ne postoji nikakva bolesna djevojčica pa sam joj uljudno zalupio vrata ispred nosa. Jer nemam ni ja ni za kruh ali ne idem od vrata do vrata i ne grebem se novac. Pogotovo ne za šut dopa ili nešto slično. Jer takav dojam ostavlja ova „popisivačica“.

Jučer ponovno netko zvoni na vrata. Požurih do špijunke i povirih. Pred vratima mladić s uredno prikačenom iskaznicom na prsima i aktovkom u ruci. E to je to, ponadah se i otvorih vrata.

-Dobar dan gospodine, ovdje sam da (znam zašto si ovdje, ajde na posao) bih vam rekao da je u Mokošicu stigla usluga Iskon (moj kurac znam) i htio bih vam malo prezentirati sve pogodnosti koje nudimo.

Ponovih tresak vratima i vratih se neutješno na trosjed. Jebemti popisivanje stanovništva. Da ti jebem.

vin @ 15:32 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker