Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
nedjelja, veljača 8, 2009

Eto napokon smo doznali i to. U Dubrovniku djeluje strašna organizirana grupa koja otima mlade strankinje, otkida im noge i prodaje na tržištu organa jer su noge najtraženije. Pogotovo u Somaliji gdje ima puno mina a kod crnaca je trenutno u trendu imati bijele noge. Više im nitko poslije transplatacije neće moći reći da su čisti crnci. U zadnjih godinu dana dogodila su se četiri slučaja otmice. Dva su propala odmah u startu jer djevojke nisu htjele ući u automobil organiziranih kriminalaca a ovi su, kad su vidjeli da djevojke neće ući, nevoljko i tužno produžili dalje baciti ješku negdje na neko drugo mjesto.

Treća je djevojka oteta. Pristala je na ponuđeni prijevoz i sjela u automobil nakon čega su je kriminalci odveli u nepoznatom smjeru, negdje u neku mračnu zabit lokalnih cesta, vjerojatno u namjeri da joj otkinu noge i prodaju ih u Mogadishu. Kad je shvatila što se događa, naša je junakinja iskočila iz jurećeg automobila a kad su je otmičari uz prijetnje pozvali da se vrati u automobil ona je to odbila. Nisu pomogle ni molbe, ni plač, ni prijetnje. Kriminalci kao kriminalci, opet tužni i žalosni, jednostavno su otišli ne mogavši je ponovo uvući u automobil jer je ova trčala kao srna. Pa tko bi je uhvatio zaboga. Pogriješili su što joj nisu noge otkinuli odmah u automobilu. Ne bi im pobjegla.

Jedna od djevojaka je na video snimci čak prepoznala automobil koji se zaustavio pored nje. Sa stopostotnom sigurnošću je rekla da je to baš taj terenac koji su vozili kriminalci koji su je htjeli oteti. Na snimci se jasno vidi da se radi o automobilu. I ništa više. Dakle, gospođica je zasigurno vrhunski ekspert koji će zavezanih očiju prepoznati sve automobile ovog svijeta. I junjakinja je. Ona je odglumila astmu da je ne bi oteli. A pomogle su joj i prijateljice. Naravno, kriminalci su htjeli oteti samo jednu od njih jer je vjerojatno potražnja za nogama možda malo opala. Neki smotani kriminalci. Šest nogu vrijedi više od dvije a po Somaliji još uvijek ima mina. Možda su ipak kriminalci vjerojatno imali neku svoju računicu pa su ove dvije htjeli ostaviti kao svjedokinje koje će biti izvrsna promidžba za njihov unosan biznis. Reklame nikad dosta.

Roditelji umrle Britt i dalje seru po Dubrovniku i dubrovačkoj policiji. Što se tiče policije, boli me kurac, meni ni u džep ni iz džepa, ali što se tiče Dubrovnika jebem im mater. Ovaj ih je grad primio, ponudio svu moguću pomoć, besplatan smještaj i sućut svih Dubrovčana zbog toga što je njihova kćer nastradala u našem gradu. Lijepo nam vraćaju. Još jednom im jebem mater. Shvaćao sam njihovu tugu i bol ali nikad neću shvatiti da preko kostiju mrtve kćeri sad zarađuju novce blateći ovaj grad. Sve sam uvjereniji da je pokojna Britt žrtva alkohola i droge, da se pijana i drogirana surgala u more gdje su je pronašli nakon toliko dana.

O dokumentarcu i njegovom autoru ne treba trošit riječi. Glad za senzacionalizmom i zaradom je jača od zdravog razuma. Kakva je to organizirana grupa kriminalaca koji su u godinu dana imali četiri pokušaja otmice, od čega tek jedan navodno uspješan pri čemu su Britt otkinuli noge i bacili je u more, dok su im tri otmice propale jer jedna je djevojka pobjegla i više nije htjela u automobil a ovi je nisu mogli namamiti nazad u automobil na mračnoj cesti gdje nema žive duše, druga je odglumila astmu i uz pomoć kung fu prijateljica otjerala otimače, a trećoj je u pomoć skočila grupa studenata nindža kornjača? Stvarno sposobni i organizirani kriminalci.

Sad očekujem od Valdeca da spašava obraz Hrvatske i napravi jednu rekonstrukciju u svom stilu. A možda bi mogao poći do Australije snimiti dokumentarac o onoj nestaloj Hrvatici koja nikad nije pronađena i izvući zaključak da su je pojeli Aboridžini, od njene bedrene kosti napravili didgeridoo a ostale kosti dali seoskom vraču da uz pomoć njih prognozira vrijeme.

vin @ 16:25 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker