Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
srijeda, veljača 11, 2009

Kako izgleda pogled nekoga tko želi nekoga oteti. Obrve skupljene u sredinu, namrgođen look, pjena oko usta, naborano čelo? Kako? Zna li netko? Ja ne znam. Australka Amber zna! Ona je naime po pogledu policajca koji je bio na zadnjem sjedištu vozila zaključila da je ovaj želi oteti. Ne želim u zatvor niti želim da novine pišu o meni pa sam odlučio pred ogledalom uvježbavat pogled „ne želim te oteti“ koji ću koristiti kad budem negdje izlazio. U Fuega na primjer.

Inače ta Australka je fenomen. Cura je prepoznala lica policajaca, broj nazočnih, lažne značke i odoru, vrstu vozila, ma sve, jedino je eto zaboravila zapamtiti ono najvažnije – registarske oznake vozila. Nije za čuditi se, pa zaboga htjeli su je oteti. Kad sam pročitao njen prvotni iskaz koji je dala Interpolu odvrtio sam film unatrag i sjetio se da sam i ja zamalo postao žrtva otmice. U nekoliko navrata je policija ili iskakala iz grmlja, ili iz vozila, ili upadala u kafić sa obješenim lažnim značkama i tražila dokumente od mene i svih nazočnih. Ne znam što bih sad kad sam se sjetio tih pokušaja otmice trebao napraviti? Da prijavim policajce policiji?

Sreća pa me nisu oteli. To mogu zhavaliti činjenici da sam pušač pa mi pluća vjerojatno nisu u najboljem stanju, jetra je pomalo načeta jer nisam svetac kad je alkohol u pitanju, bubrezi su puni kamenca jer naša dubrovačka voda je ista takva, noge sam ostavio po brdima pa nisu za dulju upotrebu, kičma mi izgleda kao upitnik a želudac ima barem dva čira. Kao takav vjerojatno na tržištu organa vrijedim jako malo. Jedino što funkcionira je mozak a pošto je njega nemoguće presaditi izvukao sam se od otmice. Hvala Bogu na nebesima.

Inače ova Australka Amber je vrsni poznavatelj značaka policije svih svjetskih država. Valjda je i kolekcionar pa kad je vidjela značke ovih otmičara prepoznala je lažne. Čak je i za jednu odoru ustvrdila da izgleda kao lažna. I onda pala ničice na zemlju jer je htjela odglumit napadaj astme da je ne bi otmičari odveli i povadili organe. Pametna cura. Iako ja mislim da je taj odglumljeni napadaj astme imao drugačiju namjenu od one koju nam ona želi prikazati.

Dajem kurac na panj, i to pod oštru sjekiru, a volim ga strašno pa to znači kao da se kunem životom, da je miss Amber u torbici grčevito skrivala par komada jointa ili možda čak cijelu vrećicu ganđe pa je shvatila da će, pogledaju li joj policajci unutra, morati neplanirano produžiti boravak u Dubrovniku. Cruiser na kojem je ona bila ne čeka nikoga, pa čak ni one koji su, na primjer, igrom slučaja doživjeli kakvu nesreću i završili u bolnici a kamoli nekoga tko je završio u policijskoj postaji. Zbog ganđe je Amber mogla završiti u postaji i provesti noć sa pogledom na suprotnu ćeliju a onda sutradan o svom trošku otputovati u Australiju. To baš i nije ljetovanje o kojem bi mogla pričati unucima. Zato se Amber dosjetila i ničice pala na zemlju tražeći neophodno potrebnu pumpicu. Policajci su nasjeli a Amber ih je u znak zahvalnosti cijelom svijetu predstavila kao otmičare koji otimaju mlade cure zbog prodaje organa.

Dubrovačka policija, kao i sve ostale policije u Hrvatskoj, jer za to su plaćeni, s vremena na vrijeme provodi racije u potrazi za nedozvoljenim supstancama. Omiljeni rejon djelovanja im je stari grad, Lazareti te Fuego, u radno vrijeme, malo prije i nakon zatvaranja lokala i navedenih objekata. Momci u plavom nemaju striktno određeno radno vrijeme, baš kao ni narko dileri, provalnici i ostala gamad, pa se ne trebate čuditi ako vas jednog dana presretnu na ulici u pet ujutro. Osobno sam nekoliko puta legitimiran i pregledan od glave do pete. Ljeti to rade intezivnije jer poznato je da mladići i djevojke iz svih krajeva svijeta dolaze u Dubrovnik, a još poznatije je da su u želji za što boljim provodom spremni platiti i nabaviti malko tih nedozvoljenih supstanci. I za to imam primjer iz vlastitog iskustva. Naime, kad sam taksirao barem se pet osoba koje sam vozio, diskretno i zaobilazno, a neki čak i otvoreno, raspitivalo za speed, marihuanu, extacy pa čak i prostitutke. Nisam im mogao pomoći. No vjerujem da su se snašli jer u Dubrovniku je u vrijeme turističke sezone moguće pronaći i lijevo krilo od aviona ako će vam to podići raspoloženje.


vin @ 15:45 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker