Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
četvrtak, veljača 5, 2009

...znakovit je naslov zanimljive emisije. Par momaka sa sela, po svemu sudeći dobrostojećih, traži žene, po svemu sudeći željne života na selu, a RTL im u tome svesrdno pomaže. Nakon uvodnih emisija u kojima su se momci predstavili svekolikom pučanstvu i potencijalnim udavačama, na njihove adrese su stigla pisma djevojaka, među kojima i poprilično zgodnih, željnih života na selu i zagrljaja žuljevitih ruku pravih seljaka. I tako, malo pomalo, emisija po emisija, na red je došlo upoznavanje zainteresiranih cura i momaka sa sela. Svaki je momak imao pet minuta za upoznavanje sa potencijalnom suprugom. To upoznavanje me podsjetilo na dane kad sam bio pripadnik 4. gardijske brigade.

U brigadi sam imao prijatelja i suborca, momka iz okolice Sinja. Bio je to pravi i tipični predstavnik Cetinske krajine, ko od brda odvaljen, crnomanjast, velikih žuljevitih ruku vičnih lopati, pa čak bi se moglo reći i zgodan, jednom rječju - seljak. Volio je popit i bio je pravi veseljak ali kad su bile žene u pitanju onda bi postajao mrtav ozbiljan. Kad god smo imali vremena izlazili smo u Split i to uvijek u jedan te isti kafić na Bedemu. Nerijetko su nam društvo pravile zgodne Splićanke. Valjda je u to vrijeme bilo IN biti vojnik i valjda su djevojke padale na uniforme. U svakom slučaju, kad god bi nam djevojke prišle i sjele za naš stol, a to je bilo jako često, moj bi prijatelj izabrao svoju i započinjao sa svojim uobičajenim ritualom udvaranja.

-Jel mala, kojeg ti sjemena ćaća za kumpire koristi? Imaš li doma Stihlovku ili drva pilaš ručnom pilom? Cipaš li drva sikiron? Koliko drva možeš nacipat za jedno jutro? Voliš li oko kokoša? Kakva si s ovcam? Znaš li napravit sir u mišini? Misiš li doma kruv ili ga kupuješ u dućanu? Znaš li oplest vunene bičve? Znaš li mašklinom, motikom i lopatom?

Tako nekako je moj prijatelj ispipavao teren. Pričao mi je jednom kako mu je ćaća rekao kad bude tražio ženu da ne uzme onu koja ne može nacijepat metar drva za jedno jutro, pomust dvije krave, namirit kokoši, umijesit i ispeć kruh te napravit ručak. I držao se moj prijatelj toga jer je poštivao očeve riječi. Naravno, ona koju bi toga dana izabrao u kafiću bila je samo za zabavu, ali pravu ženu je tražio na već opisani način. Trajalo je to neko vrijeme ali na kraju se ipak oženio. Našao je curu koja je bila negdje između Trilja i Imotskog. Imala je cura svojih osamdeset do osamdeset i pet kilograma, svaka joj je ruka bila kao korpa od bagera, ramena se ne bi posramili ni profesionalni igrači američkog nogometa, a noge Miloša Šestića u najboljim danima su u najmanju ruku bile štapovi od metle prema nogama odabranice mog prijatelja. Pohvalio mi se tada i rekao da je našao onu pravu koja može i cipat, i pilat, i misit, i pomust, i grožđe gazat, i vrtal prekopat, more i popit, a ni u krevetu, kao je rekao, nije bila loša. Vjerujem da moj prijatelj ima barem osmero djece jer od tad je prošlo trinaest godina a mi se odavno nismo čuli.

E pa ova emisija me podsjetila na njega. Naime momci sa sela su imali pet minuta sa svakom udavačom ponaosob pa su uglavnom postavljali pitanja – jeli ti teško rano ustajat, voliš li oko životinja, sviđa li ti se život na selu, jeli ti teško radit, znaš li oko vinograda, znaš li oko konja...? Nedostajalo je samo da im zagledaju u zube. To će valjda u nekoj od narednih emisija.   

vin @ 21:57 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker