Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
nedjelja, ožujak 1, 2009

Oduševljen aktivnostima prijatelja životinja odlučih se napisati ovaj post iako sam o istoj temi pisao nedavno. Prijatelji životinja s pravom se smatraju aktivistima jer su doista aktivni. Svako toliko organiziraju prosvjed. I svakakve im ideje padaju napamet sve da bi zaštitili nevine životinje i spriječili njihovo ubijanje zbog prerade krzna. Zaštitno lice ovog najnovijeg prosvjeda održanog u Zagrebu je bio Luka Nižetić, taj neprikosnoveni borac za zaštitu svega što će njemu pomoći u samopromidžbi. Malo besplatne reklame ne škodi nikome zar ne. Sjetimo se Lane Jurčević i njenih aktivnosti u promociji borbe protiv raka.

Osim što zna pjevat, Luka Nižetić je dokazao da je dorastao i ovakvoj vrsti zadatka. Pa je tako na prosvjed, kao zaštitno lice, došao odjeven u jaknu od kože. Da se ne biste zgražali, ta je jakna najvjerojatnije izrađena od kože koja raste na jednoj vrsti stabla u tropima. Nema veze sa životinjskom kožom. Pretpostavljam da su mu i cipele bile u skladu sa prosvjedom te da su i one proizvedene od iste vrste kože a kako je poznato da biljke nemaju osjećaje onda je u redu ubrati tu kožu, štaviti je i od nje u konačnici izraditi jakne i cipele koje će Luka Nižetić moći nositi na prosvjedima.
Inače obožavam prosvjede prijatelja životinja. Naj mi je zanimljivije kad se upakiraju u cjelofan i nude kao ljudsko meso. Ovaj put su se goli zatvarali u kaveze i glumili oderane mačke. Jedino ne znam jesu li mjaukali i cviljeli ali poruka je jasna – naše je krzno oderano i sad smo u kavezu pa gledajte kako nam je teško na svega nekoliko stupnjeva celzijusa. A možda dobijemo i upalu pluća. No bitno da je među nama Luka Nižetić. Odjeven u kožnu jaknu. I na taj način se solidarizira sa životinjama. Vrhunski prosvjed. Još vrhunskija samopromocija. Luka, svaka ti dala.

Stvarno ne znam koja je poruka ovog prosvjeda. Valjda su prijatelji životinja preko svog zaštitnog znaka Luke Nižetića htjeli svijetu odaslat slijedeću poruku – ne nosite krzno jer životinje sa krznom pate. Odjenite se u kožu. Ona je isto životinjska ali ko jebe te kožne životinje. One ne pate. Palac napola gore za ovakav prosvjed. Palac potpuno dole za ovakvo zaštitno lice(mjerje). Jer ima li išta licemjernije i odvratnije nego gledati nekoga tko tako "tužno" u rukama drži sliku izmasakriranih životinja a na leđima nosi upravo jednu takvu istu ili barem sličnu životinju?

vin @ 00:15 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker