Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
četvrtak, ožujak 5, 2009

Predsjednik Mesić je našao način na koji će se borit protiv teške financijske krize koja je zahvatila Lijepu našu. Najoriginalniji je to način. I vrlo je jednostavan. Mislim da su priznanje i nagrada koju je primio Rohatinski otišli u krive ruke. Naime, Mesić je pomilovao još nekoliko osuđenika pa tako država neće morat skrbit za njih. Sjećam se nedavnog prijedloga da se braniteljima, nakon smrti, prilikom ukopa, ukinu povlastice. Očito da to nije upalilo pa je El presidente posegnuo za drugim antirecesijskim mjerama. Genijalno.

I naravno, kako to obično biva, predsjednik je pomilovao baš one koji su zaslužili pomilovanje, pa je među pomilovanim i dvojac koji je trebao gulit zatvorsku kaznu zbog privrednog kriminala. Izvanredna je to poruka svima koji su se dosad suzdržavali da ne uprljaju ruke, ali i onima koji su ruke već uprljali te se kriju u strahu da će biti otkriveni. Straha više nema. Mesić dijeli pomilovanja. Svi vi koji još niste, a i vi koji jeste, boli vas kurac, ustanite i naglas recite – jesmo i hoćemo krasti jer imamo djedicu Stjepana koji će nas izvući iz govana. A ti sirotinjo crkni. Tko ti jebe mater. Pa zbog neplaćenog računa za televiziju guli zatvor. Tebe jedino može pomilovat kakav lepoglavski robijaš. Zna se kuda i kako.

Hvala ti dragi Bože što je ovo zadnja godina Mesićevog predsjednikovanja. Po čemu će biti upamćena njegova dva kao ledeno doba dugačka mandata? Pa recimo po čestim putovanjima od nemila do nedraga. Nekim budućim povjesničarima ostaje za otkriti koja je bila svrha tih putovanja. Mi današnji žitelji Hrvatske to ne možemo dokučit. Barem ja ne mogu. Upamćen je i po rekordnim troškovima svog ureda i savjetnicima za sve i svašta. Ipak najupečatljiviji dio njegovih mandata su njegove legendarne izjave.

Pa tako nismo nikad ratovali sa Crnom Gorom. U drugom svjetskom ratu smo dva puta pobijedili. Zapovjednici obrane Vukovara su kriminalci. Srpski ratni zločinci zaslužuju pomilovanje jer zaboga nećemo valjda dozovliti da nam Srbi trunu u zatvorima kad to mogu naši Hrvati. Evo i privredni kriminalci su tek i samo ljudi pa zašto da robijaju. E moj Stjepane, ne znam da li bih više želio da završi Dadilja na RTL-u, Farma na Nova tv ili pak tvoj mandat. Ipak mislim da mandatu dajem prednost. Program na tv se uvijek može prebacit ili čak televizor ugasit a tvoje izjave i poteze je nemoguće izbjeći.

vin @ 20:28 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker