Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
subota, kolovoz 15, 2009

Žao mi je što nisam imao fotoaparat a baterija na mobitelu je bila toliko slaba da nisam mogao napraviti ni jednu sliku. Iskreno mi je žao. Valjda se Europljani vode onom „u Rimu budi Rimljanin...“ pa čim pređu granicu iskoriste priliku i u skladu sa već rečenom poslovicom prestaju biti Rimljani. Naime, iznad moje zgrade postoji parking, sasvim lijep, asfaltiran, iscrtan, sa posađenim stablima košćele koje će već za par godina praviti ugodnu hladovinu i dostatan je stanovnicima moje zgrade. No naravno, to nije parking koji je namijenjen samo stanovnicima navedene zgrade. Njime se tijekom ljetnih mjeseci služe i mnogobrojni turisti.

Već dva mjeseca ja kao stanovnik zgrade ne mogu parkirati na tom parkingu nego parkiram na nogostup. Ne bih se bunio ali svaki, ali baš svaki dan se nađe netko od naših milih gostiju koji svojim automobilom zauzme, ne jedno, ne dva, nego ponekad čak i po tri mjesta. Umjesto uzduž, sinoć je jedan od njih parkirao svoj automobil poprijeko onih iscrtanih linija koje označavaju pojedino parking mjesto. Netko mu je na vjetrobransko staklo ostavio poruku „majmune, parkiraš li tako i doma“. Jutros sam taj isti automobil vidio preparkiran. Ovaj put je zauzeo samo dva mjesta jer se parkirao u koso preko crte. Poruke nije bilo ali sam primjetio da mu je jedan kotač legao. Nije da pravdam ispuhivanje kotača, ali brate mili neki stvarno ne razumiju normalniji jezik.

Maloprije sam opet išao na parking i zatekao vlasnika u pumpanju kotača. Tablice su austrijske ali vlasnik je naš čovjek, po naglasku Zagrepčanin ili negdje iz okolice Metropole. Rekoh „gosparu, zamolio bih vas da parkirate kao sav ostali normalni svijet jer mi stanari zbog vašeg krivo parkiranog automobila nemamo mjesta pa se penjemo na nogostup čime otežavamo prolaz autobusima i pješacima jer su nam automobili do pola na nogostupu a ostatak viri na ionako uskoj cesti pa riskiramo da nam netko polomi automobil.“  Mrko me odmjerio i rekao „ja sam ovdje na godišnjem odmoru a meni ispuhivaju kotače“. Mislim ono? Boli me kurac da si predsjednik Amerike na službenom proputovanju nakon kojeg će Hrvatska biti primljena u EU, svi naši dugovi biti otpisani, standard porasti za 500 posto a mi Hrvati postati novi Švicarci, ali što je previše previše je, ili parkiraj kako treba ili ti ja zovem pauka a ako ne dođe ja ću ti osobno probušit gumu i ostavit podsjetnicu. Nije upalilo, automobil je nakon napuhivanja kotača ostao na istom mjestu. Pa ne bi čovjek popizdio. Neću mu bušit gumu. Neću zvat pauka. Jer u suprotnom će to svi mediji objavit a naš ministar Bajs će slati isprike austrijskom veleposlanstvu. Gost je, kažu, uvijek u pravu.

Druga priča se odnosi na Talijane. Izgleda da je onaj odgojni postupak na Kornatima bio uzaludan. Bilo je to jučer poslijepodne. Išao sam sa sinom u trgovinu kupiti nešto za današnji ručak. I tako, razgledavamo sin i ja po trgovini, biramo lubenicu, pomadore i slično a iza nas dva nagelirana (Ante Gotovac im nije ni do koljena) Pu'jiza (Talijani s juga) nešto blebeću. U jednom trenutku mi sin govori „tata ovi su nešto ukrali“. Okrenem se a jedan od njih štiti drugog dok ovaj još uvijek nešto trpa u gaće pod majicu. Mislim se, nije moj posao. No promislim opet i zaključim da će vlasnik trgovine, ustanovi li manjak, vrijednost ukradenog odbiti od ionako malih plaća zaposlenika. E pa nećeš majci. Priđem Pu'jizima i rukom im dam do znanja da sam vidio što rade. Tu sam pogriješio jer su na brzinu izvadili paketić Gillete brijača (onaj najskuplji), vratili ga na policu i zbrisali. Trebao sam otići do blagajnice, prijaviti joj i čekati da ih uhvati na djelu. Mada sumnjam da bi naši vrli mediji to objavili. Jer zaboga, gost je uvijek u pravu.

vin @ 15:51 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker