Neslužbeni blog
ViN
Vrijednost udjela braniteljskih dionica
14.7.2014. - 396.84 Kn                                                                                  Najviša dosadašnja vrijednost udjela: 858,27 Kn
11.7.2014. - 397.09 Kn                                                                                  Najniža dosadašnja vrijednost udjela: 396.76 Kn
10.7.2014. - 396,76 Kn
Blog
srijeda, siječanj 6, 2010
Danas je moj prijatelj organizirao posljednji ispraćaj svojim milim, jedinim i nikad prežaljenim vrlo skupim tropskim ribicama. Te jadne male životinjice ni krive ni dužne završile su u kanalizacijskom ispustu. Jer nisu mogle prebroditi još jedan dan bez za njihov život neophodne električne energije. Ma šalim se. Nisu završile u kanalizaciji ali nastavi li se ovako vjerojatno hoće. Tko će biti odgovoran za pomor tih nedužnih stvorenja? I tko će nadoknaditi štetu ukoliko se to zaista dogodi. Jedan akvarij sa opremom košta jako puno, čini mi se da mi je prijatelj rekao da je njegov oko 1.000 eura. Na to treba nadodati cijenu za ribice i to ispadne jako lijepa svotica. Ako ribe pokrepaju onda je i prazan akvarij za kurac. Totalna šteta.

Ma jebeš ribice, ali ovo je fakat postalo pomalo naporno. Čim sijalica malo zatreperi svi se stresemo pri  pomisli „evo ga opet“ i potrčimo po svijeće prije nego nestane struje. Teško ih je tražiti po mraku pa su uvijek negdje na dohvat ruke. Ja sam čak kupio punjač za baterijske uloške i baterijsku lampu. Zlu ne trebalo. A trebalo je. Ovakav maćehinski odnos prema Dubrovniku i njegovim građanima je, mislio sam, lani dosegao svoj vrhunac, ali baš kad pomisliš da je to to, dogodi se još i gore. Ne znam što je slijedeće. Auto cestu nismo dobili i tko zna kad ćemo, most preko Pelješca nismo dobili a po svemu sudeći ni nećemo, struje ima i nema, trafostanica se raspada, sustav svako malo pada, a mi plin nemamo. Kao Zagrepčani na primjer. Pa se grijemo na struju. Jer ni drva nemamo. Kao Ličani na primjer. Sreća pa su naše zime blaže nego one ličke ili zagrebačke. No zato su naša djeca i osjetljivija na zimu.

Ma jebeš i zimu, ali kad ostaneš bez tv, kompjutera, interneta, mobitela i ostalih čuda tehnike malo je zajebano. Sjediš u mraku i čekaš taj čarobni trenutak kad će zasjati sijalica u dnevnom boravku. Iako nema struje držiš je upaljenu jer želiš biti siguran da ćeš vidjeti kad struja dođe, da ti to ne bi slučajno promaklo. Upališ još poneku ako nisi siguran da li je ova u dnevnom boravku uopće upaljena jer bez struje to ni ne možeš znati. Fiskni telefon radi, ali i on na refule, pa onda nazoveš Elektrojug a ljubazni (ali fakat ljubazni) gospar ti kaže da će struja doći za sat i pol do dva. Ok, nije tolika greda. Za sat i pol do dva zoveš ponovo da budeš siguran da će zasjati svaki trenutak, ali ti ljubazni gospar s one strane žice odgovori da će struja doći za sat i pol do dva. Ok, ajd ako sam čekao sat i pol do dva čekat ću još toliko. Za sat i pol do dva nazoveš opet jer ne želiš propusiti nijednu sekundu svjetlom okupanog dnevnog boravka, a ljubazni gospar ti odgovori da će doći za sat i pol do dva. Onda ga, nakon što spustiš slušalicu, pošalješ u pičku materinu jer, da je najljubazniji na svijetu, što je previše previše je. Iako on nije kriv.
 
Ma jebeš i mobitel, kompjuter, internet ili tv ali je vrlo zajebano ako nemaš kruha a pekare ne rade, jer rade na struju a nje ni za lijeka. E to već postaje iritantno. Mogu ja pojesti kruh koji je i pet dana star ali odakle mi? Mogu i zamjesiti, nije problem, ali gdje ga ispeći? Mogu i dvopek umjesto kruha ali gdje ga kupiti? No nije svako zlo za zlo. Jer vjerujem da će u rujnu i listopadu Dubrovnik doživjeti pravi baby boom. Možda da proširimo rodilište?

P.S. Ne pitajte se što radim ovako kasno za kompjuterom. Nadoknađivam propušteno.
vin @ 03:20 |Komentiraj | Komentari: 24 | Prikaži komentare
Autorska prava

Copyright © ViN 2006. - 2014.
Kompletan sadržaj ovog bloga zaštićen je Zakonom o autorskim pravima. Nije dozvoljeno kopirati niti bilo gdje objavljivati nijedan dio sadržaja bloga bez znanja i odobrenja autora. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vlasnika bloga i podložno je tužbi.
Tracker
eXTReMe Tracker